Joomla 4

Joomla is een populair open-source contentmanagementsysteem dat miljoenen websites over de hele wereld aanstuurt. Het bestaat al sinds 2005 en heeft in de loop der jaren aanzienlijke updates en verbeteringen ondergaan om te voldoen aan de veranderende behoeften van website-eigenaren en -ontwikkelaars.

De nieuwste release van Joomla, Joomla 4.x, werd gelanceerd in augustus 2021. Het is een grote update die wordt geleverd met een reeks nieuwe functies en verbeteringen, waardoor het een uitstekend platform is voor het bouwen van websites. In dit artikel zullen we kijken naar drie belangrijke redenen waarom u zou moeten overwegen om uw website naar Joomla 4.x te migreren.

Joomla support

Een van de belangrijkste redenen om te upgraden naar Joomla 4.x is het feit dat Joomla 3.x geen ondersteuning meer krijgt van het Joomla ontwikkelteam. Het betekent dat beveiligingsproblemen of problemen die zich voordoen in Joomla 3.x niet langer worden gepatcht, waardoor uw website kwetsbaar blijft voor cyberaanvallen en andere beveiligingsbedreigingen.

Zonder ondersteuning zal Joomla 3.x steeds meer verouderd raken en incompatibel worden met nieuwe webtechnologieën. Als gevolg hiervan zullen website-eigenaren problemen krijgen met hun websites, zoals traag laden, kapotte functionaliteit en compatibiliteitsproblemen met nieuwere webbrowsers en apparaten.

Bovendien zullen website-eigenaren zonder ondersteuning geen nieuwe functies of verbeteringen ontvangen, wat zou kunnen leiden tot een concurrentienadeel ten opzichte van andere websites die zijn geüpgraded naar Joomla 4.x.

Het gebruik van een oudere versie van een CMS zoals Joomla 3.x kan na verloop van tijd voor steeds meer problemen zorgen. Met het einde van de ondersteuning voor Joomla 3.x, is het belangrijker dan ooit om te upgraden naar Joomla 4.x om ervoor te zorgen dat uw website veilig, up-to-date en concurrerend blijft.

Joomla 4 geeft een betere gebruikerservaring

Een andere reden om te migreren naar Joomla 4.x is de verbeterde gebruikerservaring. Joomla 4.x is ontworpen met de focus op het bieden van een uitstekende gebruikerservaring. De nieuwste versie van Joomla wordt geleverd met een gloednieuwe gebruikersinterface die intuïtiever, gebruiksvriendelijker en moderner is. De nieuwe interface is ontworpen om toegankelijker te zijn voor gebruikers van alle niveaus, inclusief mensen met een handicap.

Een van de belangrijkste wijzigingen in de gebruikersinterface is de introductie van een nieuw controlepaneel. Het bedieningspaneel is volledig opnieuw ontworpen en biedt nu een meer gestroomlijnde en georganiseerde lay-out. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om te navigeren en snel te vinden wat ze zoeken.

Een ander belangrijk aspect van de gebruikerservaring in Joomla 4.x is de nieuwe functionaliteit voor slepen en neerzetten. Deze functie maakt het voor gebruikers gemakkelijker om pagina's op hun websites te maken en te bewerken. Met de nieuwe drag-and-drop-interface kunnen gebruikers eenvoudig modules, artikelen en andere elementen naar hun pagina's slepen en neerzetten, waardoor het veel gemakkelijker wordt om een ​​visueel aantrekkelijke en boeiende website te maken.

Joomla 4.x wordt ook geleverd met verbeterde functies voor inhoudsbeheer, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om de inhoud van hun website te beheren. Zo maakt de nieuwe artikelmanager het makkelijker om artikelen aan te maken en te beheren. Het heeft een schonere en meer georganiseerde interface, waardoor het gemakkelijker wordt om artikelen te vinden en te bewerken.

Bovendien heeft Joomla 4.x een nieuwe mediamanager die het gemakkelijker maakt om de mediabestanden van uw website te beheren. De nieuwe mediamanager is gebruiksvriendelijker, heeft een modernere interface en stelt gebruikers in staat afbeeldingen en video's vooraf te bekijken voordat ze worden geüpload.

Joomla 4 gebouwd op moderne technologie

Ten slotte is Joomla 4.x gebouwd op een moderne technologie, waardoor het beter compatibel is met andere webtechnologieën. Het is gebouwd met behulp van de nieuwste versies van PHP en MySQL, wat betekent dat het sneller, betrouwbaarder en veiliger is dan eerdere versies van Joomla.

Joomla 4.x wordt ook geleverd met verbeterde integratiemogelijkheden, waardoor het gemakkelijker wordt om uw website te integreren met andere webtechnologieën. Het wordt bijvoorbeeld geleverd met verbeterde REST API's, die het gemakkelijker maken om uw website te integreren met applicaties van derden.

Conclusie

Joomla 4.x is een update die wordt geleverd met een reeks nieuwe functies en verbeteringen. Het biedt verbeterde prestaties en beveiliging, een betere gebruikerservaring en gebouwd met moderne technologie die het gemakkelijker maakt om te integreren met andere webtechnologieën.

Als u ervan overtuigd bent dat het migreren van uw website naar Joomla 4.x de juiste keuze voor u is, aarzel dan niet om nu actie te ondernemen. Migreren naar Joomla 4.x is een eenvoudig proces dat kan worden gedaan met de hulp van een ervaren webontwikkelaar.

Wacht dus niet langer. Zet vandaag nog de eerste stap om uw website naar Joomla 4.x te migreren en geniet van alle voordelen die daarmee gepaard gaan!

Hulp nodig bij bij uw Joomla 3 > Joomla 4 migratie?

Neem contact met ons op.