Het beste voor mijn klanten, dat is waar ik constant naar streef. In de wereld van de bites en bytes is dat niet altijd even gemakkelijk. Technische veranderingen, nieuwe inzichten, veranderende omstandigheden, hackers, spammers en steeds grotere datastromen zorgen ervoor dat ik me niet hoef te vervelen om uw sites en mail op-en-top draaiende te houden. Zodat uw sites altijd online zijn, snel en secure en ook uw mail altijd goed bij u binnenkomt zonder ellende.

Omdat dit nog beter te verzorgen en helemaal aangepast aan de huidige standaard ben ik deze keer helaas genoodzaakt om wat technische wijizgingen door te voeren die het voor u helaas éénmalig wel zichtbaar maken wat ik doe. De instellingen voor de mail veranderen namelijk en daar moet u éénmalig wat kleine aanpassingen doen in de settings van uw emailaccount(s).

Dit is een éénmalige aanpassing!

secure emailIk begrijp dat dat erg vervelend voor u is, maar dit is helaas niet te omzeilen. Na de aanpassingen heeft u mail die over een beveiligde verbinding loopt. 

Ik kan me voorstellen dat het u allemaal niks zegt want het is nogal technisch. Het enige dat u moet weten zijn de emailinstellingen. Ik heb ze hieronder in een overzichtje geplaatst.

DE OMZETTING VIND PLAATS IN DE NACHT VAN VRIJDAG (16 juNi) A.S.

Afhankelijk van uw huidige instellingen zult u een error krijgen in uw emailprogramma -u kunt dan de settings aanpassen-, maar het kan zijn dat u er niks van merkt, afhankelijk van uw huidige instellingen. Blijft uw e-mail na de omzetting gewoon werken adviseer ik u toch om de onderstaande instellingen te gaan gebruiken na 16 juni om problemen in de toekomst te voorkomen. U mail loopt dan ook tegelijkertijd over een beveiligde verbinding.

Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet uit, neem dan contact met me op. Ik help u graag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 - 54 79 35 20.

Wees gerust, er gaat geen mail verloren. U zult dus niks missen.

  • De instellingen hieronder gelden voor alle apparaten die u heeft. Dus Mac, PC, tablet, telefoon, etc.

 

LET OP: Onderstaande settings zijn pas instelbaar vanaf vrijdagnacht 16 juNi a.s.!

 

INKOMENDE MAIL (POP of IMAP)
   
Server type POP of IMAP
Server naam server.gasoline.nl
Gebruikersnaam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Hier uw volledige e-mailadres invullen)
Wachtwoord Wachtwoord voor betreffende account
Poort IMAP = 993 / POP = 995
Verbinding (beveiligde)    SSL/TLS
Authenticatie Normaal password

 

VERZENDEN E-MAIL (SMTP)

 

U kunt hier bij voorkeur de SMTP gegevens van uw access provider gebruiken (Ziggo, KPN, Vodafone, etc). 

Hier heeft u mogelijk dus al de juiste gegevens ingevoerd en hoeft u niks te wijzigen. Maar check dit in uw account settings en eventueel bij uw internetaccess provider, aangezien deze instellingen in afgelopen jaar ook gewijzigd zijn. Check of u geen poort 143 gebruikt maar 465 of 587. De 2 laatste lopen via een beveiligde verbinding.

Lukt bovenstaande niet gebruik dan de Gasoline servers via onderstaande gegevens.

Server type SMTP
Server naam server.gasoline.nl
Gebruikersnaam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Hier uw volledige e-mailadres invullen)
Wachtwoord Wachtwoord voor betreffende account
Poort 465
Verbinding (beveiligde)    SSL/TLS
Authenticatie Normaal password

 

Met een Android telefoon kunt u een certificaat error krijgen. Dit ligt helaas aan Android. U kunt bij de error het certificaat accoderen, en dan zal het verder zonder onderbrekingen werken.

Wat gebeurd er nog meer achter de schermen?

Zoals al aangegeven, het enige dat u echt merkt zijn de aanpassingen in uw email. Maar ook de hosting van uw sites wordt nog beter. Nieuwe servers, meer geheugen en processorcapaciteit, snelle SSD schijven maar ook bijvoorbeeld een upgrade van PHP5 naar PHP7. Hierdoor zullen uw sites nog sneller en beter presteren. Uiteindelijk o.a. goed voor uw bezoekers, uw SEO en uiteindelijk uw conversies.

Al met al blijf ik achter de schermen hard aan het werk om de voor u optimale omgeving te realiseren, uw sites constant up-to-date te houden en meer. Dit zijn zaken waarvan u niks merkt -als u het wel zou merken zou het niet goed zijn, bijv. trage site, site offline, spammails- maar die wel zeer essentieel zijn om online succesvol te zijn. Daarom heeft u voor mij gekozen en daar ben ik blij om. Ik blijf zoals altijd constant keihard voor u aan de slag.

Heeft u nog vragen of loopt u tegen problemen aan, neem dan contact met mij op. Ik help u graag.

Nogmaals: Bovenstaande settings zijn pas instelbaar vanaf vrijdagnacht 16 juNi a.s.!

Met vriendelijke groet,

GASOLINE

Marc E. Pliester

 

P.S. Een artikel hierover met de instellingen heb ik ook op de website geplaatst.