Corona virus (Photo by U.S. Army Photo)

We zijn helaas allemaal getroffen door de noodzakelijke maatregelen die genomen zijn om het coronavirus een beetje in te dammen. Ik wil in ieder geval als eerste iedereen veel sterkte toe wensen en met name de mensen die getroffen zijn of worden door dit virus.

Ik hoop dat iedereen de maatregelen die het RIVM en de overheid adviseren ter harte nemen. Het is een uiterst serieuze situatie.

Het voordeel van ‘internet’ is wel dat er vanaf elke gewenste lokatie gewerkt kan worden en uw projecten dus geen vertraging oplopen en gewoon door kunnen gaan. Ook uw website en mail zullen vanwege de corona crisis geen gevolgen ondervinden. Alles blijft als vanouds goed draaien. Ook alle netwerkbeheerders en internetproviders garanderen dat ze voldoende capaciteit hebben ondanks de sterk toegenomen vraag naar bandbreedte nu bijna heel Nederland vanuit huis werkt.

Voor mij geldt dat ik de aankomende periode alleen telefonisch en via e-mail beschikbaar zal zijn en geen fysieke afspraken kan inplannen. Maar dat bent u grotendeels al van mij gewend dus dat is geen grote verandering. Ik blijf voor u klaar staan om u de service te geven die u altijd al van mij gewend bent.

Ruimte voor nieuwe opdrachten

De maatregelen die gisteren door de overheid zijn aangekondigd zijn niet onverwacht. Ik zag die, net zoals vele anderen, al een tijdje aankomen. En dat heeft dan ook gevolgen voor mij. Dat betekent dan ook dat er aankomende maanden ruimte vrijgekomen is voor nieuwe projecten. En die wil ik graag vullen met opdrachten. Misschien bent u toe aan een nieuwe website of heeft u andere wensen?* Ik hoor ze graag en ga er graag mee aan de slag. En u kan en mag me natuurlijk altijd bij anderen introduceren. U doet me er een heel groot plezier mee.

Op naar een nieuwe toekomst

En dan straks als de rookwolken opgetrokken zijn van alle shut-downs en we echt zien hoe we er voor staan ben ik benieuwd hoe deze wereld verder gaat. Het is natuurlijk heftig om te zien dat bijvoorbeeld een belangrijke economische sector als de luchtvaart helemaal op zijn gat ligt. Of hoe de olie-producerende landen tegelijkertijd een onderlinge machtstrijd uitvechten. Maar misschien is een dergelijke klap wel eens goed zodat iedereen eens rustig gaat reflecteren met waar we nu met zijn allen mee bezig zijn. Ik heb er wel vertrouwen in dat het uiteindelijk allemaal goed gaat komen. Alhoewel het een hobbelige rit zal worden. Maar laten we vooral positief blijven. Er is altijd licht aan het einde van een tunnel.

Met warme groet,

Marc Pliester

 

* Ik kan misschien wel meer dan u denkt. Ik kan o.a. u van dienst zijn met:

  • Bouw en onderhoud en updates van uw webites en -shops

  • Hosting van uw webites, shops en mail

  • Adviezen en second opinion

  • Interim klussen op gebied van websites, hosting en algemene ICT

  • Bouw en reparatie PC’s

  • Oplossen problemen (ook remote) en verbeteren performance van uw PC

  • En is het iets gerelateerd leg het me dan voor dan kunnen we samen bekijken of het iets voor me is.