Zoals je wellicht weet heeft bijna elk land ter wereld zijn eigen domeinextensie, en zijn ook de regels en voorwaarden voor die extensies verschillend. Door een domeinnaam vast te leggen ga je akkoord met de algemene voorwaarden van die betreffende extensie, maar waar vind je die eigenlijk?

Wij willen jou graag de gelegenheid bieden om kennis te nemen van de algemene voorwaarden van de verschillende extensies, daarom zijn deze hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Staat de extensie die je registreert hier niet bij? Dat betekent niet dat ze geen algemene voorwaarden hebben, wij raden jou aan dan deze op te vragen bij uw registrar of hostingbedrijf.

 

 

De bovenstaande regels en algemene voorwaarden zijn overgenomen van het Registrar Portal van CENTR, de organisatie die de Europese ccTLDs verenigt.

 

Aanvullende voorwaarden domeinregistraties buiten de EU

Bij het registreren van een domeinnaam buiten de EU (ccTLDs), dien je je ervan bewust te zijn dat RealHosting niet in kan staan voor de privacy van degene op wiens naam de domeinnaam komt te staan (WHOIS). Kies je er ervoor om de domeinnaam te registeren, dan ga je akkoord met het overnemen van de verantwoordelijkheid rondom het delen van persoonsgegevens met de Registry van de betreffende ccTLD. De verantwoordelijkheid ligt daarmee niet meer bij RealHosting.

Aanvullende voorwaarden domeinregistraties

Indien je via ons een of meerdere domeinnamen registreert of op jouw naam laat stellen, zullen wij deze voor jou vastleggen of vast laten leggen bij de registry die de desbetreffende domeinnaamextensie uitgeeft. Per domeinnaamextensie zijn mogelijk aanvullende voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden kan je hier raadplegen.

Voor sommige domeinnaamextensies, zoals bijvoorbeeld bij .nl-domeinnamen, eist de desbetreffende registry dat een overeenkomst tot stand komt tussen jou en die registry. Je verleent aan ons een volmacht om deze overeenkomst namens jou te sluiten en om namens jou akkoord te gaan met de toepasselijke algemene voorwaarden. Via bovenstaande link kan je zien om welke registry het gaat, en welke voorwaarden van toepassing zijn. Ook kan je daar de voorwaarden raadplegen. Indien betrokkenheid van een derde nodig is voor het tot stand brengen van de overeenkomst tussen jou en een registry, kunnen wij de door jou aan ons verleende volmacht aan die derde verlenen.