Afgelopen week heeft Google de langverwachte update gelanceerd van de ieuwe mobile App voor Google Analytics. Deze nieuwe app is zowel voor zowel Android als Apple iOS (zie download link onderaan dit artikel). Helaas (nog niet) voor Windows telefoons.

Deze Google Mobile App voor Analytics is erg handig voor elke website en/of webshop eigenaar of webanalist die graag 24/7 inzicht wil in zijn of haar online resultaten.

De vorige versie van de app was erg basic waarbij je veel losse handelingen moest verrichten. De nieuwe app biedt een zo goed als volwaardige ervaring ten opzichte van de desktopvariant en biedt hiermee gemakkelijk inzicht in al je properties binnen je Google Analytics account(-s).

Vijf voordelen van de nieuwe Google Analytics App:

 1. Data laden:
  De App is een stuk sneller geworden, zeker met grote databundels. Het is nu veel eenvoudiger én sneller om grotere tijdsvlakken (bijvoorbeeld een jaar) in te laden en te vergelijken tussen bepaalde periodes.
 2. Delen!
  Met de nieuwe Google Analytics App is het nog eenvoudiger reports, overzichten en grafieken te delen via sms, e-mail, Whatsapp en meer. Je kunt dus direct alles delen wat het makkelijk maakt om actuele campagnes bij te sturen.
 3. Personalisatie:
  Custom reports zijn eenvoudig aan te maken en op te slaan in je dashboard voor een snelle opvolging. Ook deze zijn, desgewenst, weer vlug te delen met derden.
 4. Dimensies:
  Het is erg eenvoudig geworden om door dimensies te swipen. Binnen de beschikbare dimensies kun je down-drillen om verder in te zoomen op deze data.
 5. Beheer van meerdere accounts:
  Je kunt nu sneller door verschillende accounts bladeren. Dit is vooral erg handig als je data moet bekijken van meerdere websites.

‘Walkthrough of the new Google Analytics Mobile App’

Kortom: Ik heb hem al geinstalleerd en ben er erg blij mee. Deze update biedt veel nieuwe en snelle mogelijkheden. Dus een aanrader om snel te updaten, of als je deze App nog niet geinstalleerd hebt om deze te installeren.